چرا سراتو نخریم؟
کمپانی کیا یکی از محبوبترین خودروسازهای کرهای در دنیاست که هرساله شاهد رشد خودروهای این برند هستیم. کیا سراتو نیز از جمله مدلهایی است که در طول تاریخ این شرکت، با تغییرات چشمگیر، در چند نسل مختلف وارد بازار شده است. نسل دوم این خودرو در ابتدا بهصورت وارداتی در ایران عرضه شد که بعد از مدتی سایپا خبر از تولید یک مدل از خودروهای کیا در ایران داد که مدل مذکور خودرویی نبود جز سراتو نسل دوم! روند راه اندازی خط تولید سراتو در ایران به حدی طولانی شد که در بازارهای جهانی، نسل های بعدی سراتو جای آن را گرفتند ولی هنوز مقامات سایپا بهدنبال نسخه قدیمی این خودرو بودند تا اینکه بالاخره خط تولید کیا سراتو در سایپا راهاندازی شد. این خودرو در حالی در ایران مونتاژ و تولید میشود که دیگر در هیچکجای دنیا مشابه آن وجود ندارد (همانند ساندرو). سراتو با 2 پیشرانه 2000 و 1600 سیسی در ایران مونتاژ میشود که تفاوت کیفیت آن با مدل اصلی بسیار زیاد است. سراتو در سال 1393 برای فروش از طریق سایپا آماده شد و ما اکنون قصد داریم چند نقطه ضعف از این خودرو را برای شما شرح دهیم. ناگفته نماند که برخی از این نقاط ضعف فقط در مدل مونتاژی سایپا وجود دارد و اثری از آنها در خودروهای سراتوی وارداتی دیده نمیشود.
1. کابین بیکیفیت
سایپا برای کم کردن هزینه تولید سراتو، برخی از قسمتهای این خودرو را با تغییر همراه ساخته که همین تغییرات باعث افت شدید کیفیت آن شدهاند. جنس پلاستیک بکار رفته در داخل سراتو، از مواد ارزان قیمت است که نمونه آن را در خودروهای چینی بیکیفیت مشاهده خواهید کرد. اگر بگوییم این پوشش داخلی مانند پراید میماند، کم لطفی کردهایم اما اصلا نباید توقع پوشش داخلی مناسب و با کیفیت را از این خودرو داشته باشید. یکی از نقاط ضعف دیگر که مربوط به جنس داخلی سراتو سایپا میشود، استفاده از روکش صندلی پارچهای و بیکیفیت است که اصلا مناسب این خودرو نیست. این امر درحالی انجام شده که در بسیاری از خودروهای چینی، حتی مدلهای بیکیفیت نیز از روکش چرمی برای صندلیها استفاده کردهاند. جنس و مواد بکار رفته در کابین سراتو در حد یک خودرو در بازه قیمتی 70 الی 90 میلیون تومان نیست.
2. حذف آپشنهای ضروری
حذف آپشنهای سراتوی سایپا یک ضعف محسوب میشود که خریداران ایرانی مجبور هستند با حداقل امکانات کنار بیایند. نمیتوان از این موضوع چشمپوشی کرد که سانروف یک آپشن مهم محسوب میشود و اکثر خودروهای چینی نیز با آگاهی از این موضوع، روانه بازار ایران شدهاند. متاسفانه سراتوی سایپا فاقد سانروف است. آینههای برقی تاشو نیز در مدل اصلی وجود دارند که از سراتوی سایپا حذف شدهاند. گرمکن صندلی یک آپشن حذف شده دیگر است. حذف ایربگهای جانبی، استارت دکمهای، دنده پشت فرمانی، سنسور دنده عقب و چند آپشن دیگر در این خودرو کاملا واضح است که باعث افت کیفیت سراتوی سایپا شده است.
3. کیفیت رانندگی
اگر از کسانی که خودروی مذکور را خریداری کردهاند بپرسید، حتما به شما خواهند گفت که سراتوی سایپا خودروی خشکی است. البته شاید این خشکی در نتیجه تغییراتی باشد که با توجه به جادههای ایران در این خودرو اعمال شده اما اصلا دلیل منطقی و راضی کنندهای نخواهد بود. زمانی که بر روی ناهمواری یا دستانداز بروید، خشک بودن سیستم کاملا حس میشود و این موضوع آزاردهنده خواهد بود. بنابراین شما با سراتوی سایپا یک رانندگی خستهکننده خواهید داشت که در طولانی مدت آزاردهنده خواهد بود.
4. عدم وجود سیستم کنترل کشش و پایداری
این سیستم در اکثر خودروهای جدید وجود دارد اما متاسفانه سایپا اقدام به حذف آن کرده است. این سیستم که با نام ESP شناخته میشود، برای کنترل مناسب خودرو بر روی سطح جاده و حفظ ثبات آن در هنگام پیچیدن طراحی شده است. بهطور کلی این سیستم یک فناوری مهم در خودرو محسوب میشود که باعث کنترل بهتر خودرو بهخصوص در جادههای پر پیچ و خم میشود.
5. کیفیت مونتاژ و ضعف رنگ
متاسفانه کیفیت مونتاژ در ایران استاندارد بالایی ندارد و این ضعف در خودروی سراتو نیز دیده میشود. اگر چه ضعف مونتاژ در سراتو نسبت به بقیه محصولات داخلی بسیار کمتر است اما در برخی موارد مشاهده شده که فاصله بین درب ها و پوشش آنها به حدی بد بوده که باعث نفوذ آب به داخل کابین شده است. همچنین رنگ سراتوهای سایپا نسبت به سراتوهای وارداتی از کیفیت بسیار پایینتری برخوردار است و تفاوت خاصی بین رنگ سفید سراتو و پراید دیده نمیشود و احتمالا هر دو یک نوع فرآیند رنگکاری را طی میکنند.